ZONA DE VOL EN PARAPENT SERRA CAVALLERA

La serra de Cavallera es troba a la comarca del Ripollès i és un espai natural protegit i una zona d’especial protecció de Xarxa Natura 2000.  A les seves faldes trobem les poblacions de Ribes de Freser, Bruguera, Pardines, Ogassa, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Vilallonga de Ter, entre d’altres.

TIPOLOGÍA DE VOL I ACCÈS

És una zona de vol excel·lent per fer “hike&fly” amb un desnivell de 1200 metres si se surt de Sant Joan de les Abadesses.

A les estacions fredes pot ser necessari l’ús de raquetes per accedir a les parts més elevades de la serra. Els vols en aquestes èpoques són generalment vols de baixada que, depenent de les característiques de l’equip, no sempre permet arribar a l’aterratge de Sant Joan de les Abadesses.

La resta de l’any es poden fer vols de distància gràcies a les condicions tèrmiques de la zona. Cal tenir en compte que, a l’estiu i en hores de forta insolació, els corrents tèrmics poden ser potents i requerir d’un pilotatge més tècnic.

L’accés a l’enlairament 1  es pot realitzar en vehicle per la pista que surt d’Ogassa en direcció a Camprodon i agafar, a l’esquerra, la pista que porta al refugi Montserrat.  Cal deixar els vehicles sense limitar el pas i sense malmetre els marges.

Als enlairaments 2 i 3  es puja caminant des de l’aterratge 01.

A l’enlairament  4 sota el Puigsestela es puja caminant des del parc de l’estació de Sant Joan de les Abadesses o bé des de la carretera “Camí d’Ogassa”  (42.268505, 2.259778) on hi ha un lloc on deixar els vehicles. (enllaç a wikiloc de pujada i vol)

NORMES

Recordeu que és un espai protegit que cal respectar.

Deixar els vehicles estacionats només als llocs on no molestin ni malmetin la vegetació.

Al fer un aterratge als camps d’emergència cal recollir ràpidament i no destorbar les labors ramaderes.

Els pilots són responsables de la seva seguretat i de valorar els seus coneixements i equips per decidir iniciar el vol.